Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2009 15:26 - Всичко, което сте искали да знаете за кабелите, но сте се страхували да попитате!
Автор: balkanaudio Категория: Други   
Прочетен: 2108 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.10.2009 23:19


Всичко, което сте искали да знаете за кабелите, но сте се страхували да попитате!

На линия е Джон Каррик от Atlas Cables - най-добрият в бранша, който бърза да Ви помогне.

1.1 Всички кабели унищожават информацията ..... най-добрите унищожават по-малко!

image image

Малко са темите, свързани с hi-fi и видео възпроизвеждането, които са довели до повече противоречия, в сравнение с тези за кабелите и тяхното влияние върху възприемане качеството на звука.

Кабелите не могат да добавят към информацията, съхранена на звукозаписващия носител, но те могат да внесат разлика (промяна) по време на звуковъзпроизвеждането и тази разлика не е задължително да води към подобряване. Например, един звук, който първоначално изглежда динамичен и бърз може да бъде причина за умора и да доведе до раздразнение след продължителен период на слушане. В другия край на аудио спектъра, кабел с впечатляващ ударен бас (slam bass) се спъва в областта на детайлността на високочестотния диапазон.

Когато слушат и оценяват различията на системите, ентусиастите и потенциалните купувачи трябва да вземат предвид факта, че ако по време на сравнителния тест са чули нещо, което не са чували преди, или обратното, то може би това е така, но също съществува  и възможността това да е изкуствено подчертаване на детайл, който първоначално е бил едва доловим за ушите на звукозаписващия инженер!

Конструкторите от Atlas cables се стремят да предоставят кабели, които точно да предават максималното количество налична информация от записа, и същевременно да не допускат грешки като симулация или преекспониране. Всички кабели на Atlas cables осигуряват фокус и звукова сцена със силно чувство на триизмерност, резолюция и детайлност и ще способстват за подобряване качеството на звучене на аудио усилвателите, CD-плейърите и тонколоните на  повечето производители.

image image

1.2 На риск на купувача!

Разликите в звука, възпроизведен от една и съща система, но с различни кабели не могат да бъдат напълно обяснени със съществуващите понастоящем методи на измерване, макар че те са ясно доловими при слухово възприятие. Човешкото ухо е все още най-добрият „тестов инструмент“, достъпен за Вас и за нас, когато става дума за определяне на оценката на качеството на звучене на системата. Слушането е субективно и субективността поражда някои въображаеми претенции от страна на производителите и спорове при критиците. Въпреки всичко, единствено Вашето мнение има значение, когато слушате музика в собствения си дом.
 
 
1.3 Но има и добри новини ....

Съществува връзка между конструкцията на кабела и качеството.

Капацитетът на кабела, съпротивлението и индуктивността са важни параметри, които влияят върху цялостната ефективност на системата, но има и други аспекти на спецификата на конструкцията, които често се пренебрегват - геометрията на кабела, видът и чистотата на проводника, използваните изолационни материали (свойството на отслабване и т.н.) и конструкцията на съединителя.

Трите основни фактора, които допринасят за качеството на кабела са:
1. Спецификацията на материала на проводника
2. Спецификацията на материала на диелектрика
3. Конструкцията и материалът на съединителя

Очаквайте продължение по T.1 - видове материали

www.balkanaudio.com



Тагове:   кабели,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: balkanaudio
Категория: Новини
Прочетен: 82306
Постинги: 14
Коментари: 10
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930